Leeftijd

65

Lid sinds

1974 (49 jaar)

Toneel omdat…

Wat is er zo leuk aan Marvilde Toneel?
Wat een moeilijke vraag, hier kun je alle kanten mee op! Omdat er een grote diversiteit aan mensen is, en dus ook karakters zijn. En natuurlijk het spelen van komische stukken die opgevoerd worden in een echt theater!

Hoe leef je je in, in een nieuwe rol?
Per rol verschillend, soms heb je meteen het typetje te pakken door alleen het script te lezen, en andere keren groeit het per repetitie. Soms ook pas na maanden, of door toevalligheden tijdens de repetitie waardoor je nieuwe inspiratie en/of ideeën krijgt.

Heb je moeite met het leren van je tekst?
Ik merk wel dat het met de jaren moeilijker word. Vroeger leerde ik makkelijker dan nu.

Moeilijkst gespeelde rol?
Dat was Betrand in het stuk “Oscar“. Ik speelde daar eigenaar/directeur van een zeepfabriek. Ik had maar liefst 600 spreekbeurten, en stond van begin tot einde op het podium. Dus erg pittig!

Leukste gespeelde rol(len)?
Ik speelde Will, de student in “De Tante van Charley (O Bella Donna Lucia)” Die noodgedwongen de tante van Charley moest spelen omdat de echte tante niet kwam opdagen.
In “Drie Is Te Veel” speelde ik Driekus, de verwarmingsmonteur die butler moest spelen omdat de echte butler van de trap was gevallen. Met Amsterdams accent!! Zeer hilarisch!

Heb je een bepaald ritueel voor je het podium opgaat?
Controleren van attributen en/of andere spullen die al klaar liggen, decor checken en mentaal voorbereiden. Mentaal voorbereiden in de zin van afgezonderd in de kleedkamer.

Je grootste blooper?
Gelukkig nog nooit tijdens een echte uitvoering. Wel bij de generale repetitie van Champagne, Klompen en Nana. Daar had ik een black-out en was er voor mijn gevoel minuten lang stilte tussen mij en m’n tegenspeelster. Hopelijk blijft het daarbij!

Wat is toneel voor jou?
Toneel is voor mij een uitlaatklep waar ik mijn ideeën in kwijt kan en waar ik mijn opvattingen met andere kan delen.

Interview (2011)

Speelde in