Kaviaar Speciaal - Marvilde Toneel Veldhoven

Tekst / Naam
Regie / Jeannet Harpe-Goor

Rolverdeling

Verhaal

In Kaviaar Speciaal ontmoeten twee families uit verschillende sociale milieus elkaar. Sjan runt haar sjofele snackbar en probeert tevergeefs haar bejaarde moeder en drie pubers op het toch al kronkelige pad te houden. Trude leeft haar voorspelbare leven in alle comfort met haar welgestelde man en keurig opgevoede dochter. Deze dochter, Marie-Claire, wordt door de interieurverzorgster gekoppeld aan de platte Joeri en de vonk springt direct over.

Ondertussen legt de zenuwachtige Frederique en zijn partner in crime Leco beslag op een brief uit het verleden van Trude. Terwijl artiestenmanager Mari weer op zoek is naar het volgende onontdekt talent, verovert hij zijn nichtje Silvie – a wannabe – die niets anders wil dan beroemd worden. Na veel reuring en bombarie is het feest en komen beide families en het publiek toch weer voor een verrassing te staan.

Thema

Kaviaar Speciaal is een vermakelijke komedie, eigentijds en voor een breed publiek. Het publiek krijgt een kijkje in het leven van twee families. De ene familie is rijk en het leven lijkt voorspoedig te verlopen, de ander heeft moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen. Met een kwinkslag en een gezonde dosis kapsones stelt Marvilde Toneel clichés over tegengestelde sociale milieus aan de orde.

Speelstijl

Interactie tussen chic en schorriemorrie. Het verhaal zit vol verwikkelingen zoals verliefdheid, diefstal en overspel die naar voren worden gebracht met een knipoog en lef. Clichés worden gebruikt om de tegenstellingen tusssen de families te versterken, in alle aspecten, zoals houding, stem, gedrag en decor. Er wordt bewust verschillende spelvormen ingezet: komedie wordt afgewisseld met drama, slapstick met klucht. Dit maakt het een bijzondere, afwisselende en dynamische voorstelling vol komische elementen. Het toneelspel wordt aangevuld met muziek, zang en dans.

Foto’s van de uitvoeringen

fotografie: Toon