Drie x Twee = Zes Te Veel - Marvilde Toneel Veldhoven

Tekst / Ray Cooney & John Chapman
Bewerking / John Lanting
Regie / Jeannet Harpe-Goor

Rolverdeling

Phillip Kommelin / Hans Heesbeen
Henriët Kommelin / Mireille Susetyo
Geert Heykoop / Mario Gubbels
Karin Heykoop / Karin de Laat
Arthur Figé / Sjef van der Velden
Silvy / Ilona de Ruiter
Anne-Jo de Vries / Annie Verspaget
Walter ’t Hoofd / Tiny de Brouwer
Cindy Ligtvoet / Madeleine van Meel

Verhaal

In het appartement van Philip en Henriet gebeurt heel wat! Arthur is door Henriet ingeschakeld om het appartement een opfris beurt te geven. Maar Philip, oerdegelijk en altijd druk met werk, is niet echt blij met de ideeën van Arthur en houdt het liever bij zijn vertrouwde interieur. Zijn ongenoegen groeit als Arthur steeds meer verwikkeld raakt in zaken die hem eigenlijk niet aangaan.

Verder is het een komen en gaan van bezoekers die allemaal van het appartement gebruik willen maken voor maar één doel: hun eigen ‘geheime’ pleziertjes. Voeg daar de komst van de prettig gestoorde kinderboekenschrijfster Anne-Jo bij en de verwarring is compleet.

Het toneelstuk is in een modern jasje gestoken wat het aantrekkelijk maakt voor jong en oud. Niet alleen speelt het in de huidige tijd – in het digitale tijdperk met mobieltjes, twitteren en chatten – maar het wordt ook modern en eigentijds gespeeld. Subtiel, geloofwaardig en in hoog tempo – dat zijn de speerpunten als basis voor een wervelende show met humoristische en ontroerende momenten.

Foto’s van de uitvoeringen

fotografie: Advance centrum voor fotografie