Zoals de titel al doet vermoeden, Lang en Gelukkig is een sprookje. Maar geen normaal sprookje en al helemaal niet binnen de lijntjes gekleurd. Marvilde Toneel tovert bekende sprookjes om tot een hilarische komedie voor jong en oud.

Assepoester ontmoet Roodkapje en nog vele andere traditionele sprookjesfiguren. Die herkenning en het net even anders verlopen van de klassieke verhaallijnen maakt Lang en Gelukkig bijzonder. Want niets is wat het lijkt. Is Assepoester wel zo blij met haar nieuwe stiefzusters Paris en Hilton? En wat speelt er tussen Roodkapje en de boze wolf? Hoe komt het dat prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder moet worden uitgehuwelijkt? Al deze ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

Lang en Gelukkig is geschreven door Don Duyns met liedteksten van Alex Klaassen en is bekend van de zeer succesvolle uitvoeringen door Ro Theater. De tekst staat bol van scherpe verwijzingen naar de actualiteit en onze huidige maatschappij, maar kent ook heerlijk flauwe grappen. Lang en Gelukkig is afwisselend, prikkelend, humoristisch, hilarisch en soms ontroerend. Het is vooral een uitbundig theaterfeest voor iedereen van 10 tot 110 jaar. En meezingen… dat mag ook!