19 oktober 2023 t/m 31 december 2023 | Bibliotheek Veldhoven
Kosten: Gratis

Het 90-jarig bestaan van Marvilde Toneel is de komende maanden het thema van Veldhoven in Beeld.

Onder de naam ‘Veldhoven in Beeld’ presenteren de Bibliotheek, Erfgoedhuis Veldhoven en Museum ’t Oude Slot een paar keer per jaar een nieuw thema op het grote, interactieve scherm (‘multitouchtable’) in de bieb. Zo komen jong en oud op een leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de rijke historie van Veldhoven.

De komende maanden staat de presentatie in het teken van Marvilde Toneel. De presentatie is tijdens openingsuren te bekijken en zelf te bedienen op de multitouchtable in de Bibliotheek Veldhoven.

Marvilde Toneel werd in 1933 opgericht om de kas van de gelijknamige voetbalclub te spekken. Met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog heeft Marvilde elk jaar minimaal één voorstelling gegeven. In het begin gewoon in een café, later in parochiehuis WENT, de oude Schalm en tegenwoordig in het huidige Theater de Schalm. Op de Veldhoven in Beeld-tafel is te zien wat Marvilde Toneel in de loop der jaren heeft gedaan, hoe de toneelvereniging zich heeft en ontwikkeld en wat er zoal nodig is om een voorstelling tot stand te brengen.

Meer informatie over de historie van Marvilde Toneel

Publiek dat vol verwachting zit te wachten… (Chez Dolly Encore, 2012)

Applaus na afloop van een voorstelling (Zeg Kan Ik Je Man Even Lenen, 1992)

Het toneelspel, klaar om te beginnen (Grace, 2019)

En op het eind is er altijd het dankbare publiek (Chez Dolly Encore, 2012)