Bloedwijn en Gele Rozen - Marvilde Toneel Veldhoven

Tekst / Karin de Laat
Regie / Jeannet Harpe-Goor

Rolverdeling

Gerard / Olaf Liebregts
Deborah / Karin de Laat
Kim / Cindy Steutel
Sas / Janine Pape
Jacqueline / Nienke Kox
Barry / Danny Gruijters
Herman / Casper Flipsen
Silvy / Ilona de Ruiter
Valerie / Laura van de Griendt
Aagje / Annie Verspaget

Verhaal

Gerard dwingt zijn vrouw Deborah te zwijgen over een moord die bij hen in huis is gepleegd, omdat hij zijn geliefde gezin bij elkaar wil houden. Niemand mag weten wie er is vermoord en waarom. Zijn liefde voor zijn echtgenote is zo allesomvattend dat hij van haar eist ook evenveel van hem te houden. In zijn dwang maakt hij haar het leven zuur en ontpopt hij zich tot een psychopaat.

Langzaam aan worden de angst en spanningen Deborah te veel. Ze vertelt haar hartsvriendin Jacqueline en haar man Barry wat er is gebeurd. Nog voordat Deborah naar de politie kan gaan, houdt Gerard haar tegen. Als Deborah in haar onmacht probeert om hem te vergiftigen, is hij woest. Hij kondigt aan naar het buitenland te gaan, maar verzekert haar dat hij terug zal komen.

Twee maanden hoort het gezin niets van Gerard. Deborah kan zich weer wat ontspannen. Haar dochters en vrienden organiseren een feest, een gemaskerd bal. Ze hebben een verrassing voor Deborah in petto, maar moeten toezien dat het allemaal anders loopt dan gepland.

Bloedwijn en Gele Rozen is een psychologische thriller over hunkerende liefde die leidt tot bezitterigheid en dreiging. Meeslepend spannend maar tegelijk ook sprankelend sensationeel!

Foto’s van de uitvoeringen