Tekst / R. Dolstra
Regie / Hennie van Leuken

Rolverdeling

Verhaal

Twee duistere figuren sluipen door de receptie van een Hotel. Ze zijn duidelijk op zoek naar iets,
maar wat? Ze gaan af en daarna maken we kennis met de gasten van ‘Hotel aan Zee’.

Bijvoorbeeld een schrijver op zoek naar inspiratie, Juffrouw Klinkhamer, een slechtziende en slechthorende dame, Gridt, een opdringende jonge vrouw die mannen wil versieren, Kees Mees en een stereotype doodgraver.

Er gebeurt van alles, maar ook een moord! Wie is de dader, waar is het geld? En wie gaat er uiteindelijk met het geld vandoor?

Foto’s van de uitvoeringen

Recensies

Karakters dragen blijspel Marvilde Toneel

‘Een lang weekend in Hotel aan Zee’ door Marvilde Toneel. Gezien vrijdag in theater De Schalm in Veldhoven.
(Door Gijs Vrenken)

Het amateur-theaterseizoen in Veldhoven ging vrijdag van start met de uitvoering van ,Een lang weekend in Hotel aan Zee’ door Marvilde Toneel. Het blijspel speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, af in een hotel aan de Nederlandse kust waar diverse personages de rust komen opzoeken maar die uiteraard niet vinden. De karakters zijn in het begin vreemden van elkaar, maar lijken tot elkaar te groeien naargelang het stuk vordert. Totdat door een verrassende wending aan het einde blijkt dat je nooit iedereen honderd procent kan vertrouwen.

‘Een lang weekend in Hotel aan zee’ kenmerkt zich ook door de uiteenlopende rollen, de verschillende personages dragen letterlijk het spel. Dat maakt het blijspel ook een vrij moeilijk stuk om te spelen. De vele verhaallijnen wisselen elkaar snel af en daarom biedt het stuk niet veel ruimte tot diepgang.

De taak aan de acteurs van Marvilde om het stuk overeind te houden. Vooral door de mix van clowneske en serieuze karakters wordt dit soms een beetje chaotisch uitgevoerd. Toch worden vooral de hoofdrollen over het algemeen goed gespeeld. Clasien van Meersbergen zet natuurgetrouw Tul neer, de norse dame van stand, terwijl de luchtige Gridt goed wordt gespeeld door Susan Lenting. Een knappe acteerprestatie is die van Mario Gubbels. Door zijn rol als hoteleigenaar staat hij bijna constant op het podium, wat hem probleemloos afgaat.

Het waren vrijdag vooral de sarcastische grappen waardoor de spelers de lachers op hun hand kregen. Een slimme zet was ook het opzoeken van het publiek door vooral het karakter Dame Tul. Het publiek reageerde goed op deze interacties. In combinatie met enkele duidelijke verhaallijnen zou dit een recept kunnen zijn voor verder succes voor Marvilde Toneel. Want ‘Een lang weekend in Hotel aan Zee’ was met bijna drie uur misschien een beetje te lang.

Tenslotte nog een compliment voor de decorbouwers en de verantwoordelijken voor de rekwisieten. De setting van de hotellobby en het terras bootste een echt strandhotel na.

Het uitzicht en de geluiden van de zee en meeuwen op de achtergrond kwam zonnig en zomers over. Een prettige bijkomstigheid nu de donkere koude dagen weer voor de deur staan.