Tekst / Hans van Wijngaarden
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

Ria en Pim zijn drie-en-twintig jaar getrouwd en het wil de laatste tijd niet zo erg meer. Futiliteiten als een biefstuk die verkeerd gebraden is, worden opgeblazen tot onoverkomelijke meningsverschillen. Tot ergernis van dochter Petra, die in de meeste gevallen wel de zijde van haar vader moet kiezen. Omdat moeder hopeloos onredelijk en prikkelbaar is.

Ria ergert zich bovenal aan de arrogante houding van Pim, die meent dat Ria toch niet zonder hem kan. Als Pim dan ook op een gegeven moment besluit op afkoelings alias zakenreis te gaan is ze vastbesloten haar onafhankelijkheid te bewijzen.

Pim is echter nog geen vijf minuten de deur uit of oom Dirk komt onverwacht over uit Australië. En diens broer en zus (een zuinig boerenstelletje uit de provincie) kloppen, op uitnodiging van oom Dirk, eveneens aan haar deur. Want oom Dirk wenst, reeds bij zijn leven, zijn kapitaal te verdelen onder zijn familieleden. Degene die het meest van hem weet, die dus in de veertig jaren van zijn afwezigheid het sterkst met hem heeft meegeleefd, krijgt het meest.

Ria, het arme schaap, weet letterlijk niets van hem en ze verlangt dus al na vijf minuten dat Pim terug zou zijn. Omwille van de centen. In paniek roept ze de eerste de beste man te hulp, die haar voor de voeten loopt: de loodgieter!

Foto’s van de uitvoeringen