Tekst / Naam
Regie / Jeannet Harpe-Goor

Rolverdeling

Tekst hier

Verhaal

Al zeg je honderd keer: “Ik bemoei me niet met de politiek”, het feit blijft dat, ongevraagd, de politiek zich met jou bemoeit. Diegene die daar alles over kan vertellen is de zus van Alfred, een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In verband met een zeer geheime missie logeert de Russische diplomaat Popov bij Alfred, op speciaal verzoek van de minister! Niemand mag dit weten! In de politiek lekt zoiets dus het eerste uit en zodoende komen er opeens heel vreemde mensen aan huis. Een uiterst behoudzame controleur van het gas, een haai van een typiste via een uitzendbureau, een pinnige hulp in de huishouding met haar slungelige student-vriendje Pummy en niet te vergeten: Opoe Bakker!

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Marvilde Veldhoven presteert goed met “Een aap op visite”

(Door Wil van der Velden)

VELDHOVEN – Bijna 1000 mensen hadden gisteren en eergisteren veel plezier in De Schalm bij het toneelstuk “Een aap op visite” van het Marvilde Toneel. “Wa schon” was een veelvuldig gehoorde opmerking die de toeschouwers in de pauze maakten.

Een groep mensen moet enkele dagen met elkaar gedwongen doorbrengen. In het huis waar zij verblijven, is ook een Russische gast. Door zijn aanwezigheid ontstaan allerlei mogelijke verwikkelingen. De humor kwam vooral van lolbroek Krent, gespeeld door Toon Adams. Hij zorgde voor droogkomische en soms ook onvoorspelbare humor. Daarbij zette hij een echt leuk type neer.

Dat deed zeker ook Hans Heesbeen. Als Pummy wist hij een tronie op te houden, die alleen al door ernaar te kijken op de lachspieren werkte. De perfecte manier waarop hij in zijn rol bleef, versterkte die lach. Lenny Verbeek speelde als Opoe Bakker gezellig de bejaarde Dolle mina. De Rus, uitgedost in heus Kozakkenkostuum, deed zijn best. Mogelijk had hij toch wat meer kunnen zeggen dan nu het geval is. Sjef van der Velden werkte zijn rol als ministerie-ambtenaar netjes af. Dat deed ook Zus Moerman, gespeeld door Maria van Mol. Sina Verspaandonk had in haar rol van Tanja wat meer aandacht kunnen besteden aan de uitspraak.

De klucht kreeg aan het eind nog een thriller-effect door de verrassende ontknoping. Het toneelstuk speelde zich af in een fraai huiskamerdecor, compleet met openhaard.

“Een aap op visite” is een goede prestatie van Marvilde. Zeker als men bedenkt dat dit het derde toneelstuk is dat de vereniging opvoerde binnen een jaar tijd.