Tekst / Jay Tobias / Derk de Vries
Regie / Tony van Rooij
Rolverdeling
–
Verhaal
“Mag ik u voorstellen… mijn suikeroom uit Oklahoma, de millionnair.”
Goddank dat hij komt, want hiervan hangt het toekomstig geluk van broer en zus af. De aanstaande familie, die steeds sceptisch tegenover het bestaan van de oom gestaan heeft, wordt halsoverkop ter kennismaking uitgenodigd.
En dan, een telegram: “Ben verhinderd, Oom William.” Een catastrofe! Weg geliefden, weg geluk. Niemand zal meer in het bestaan van de suikeroom geloven.
Het onzalige idee, uit wanhoop geboren, en de binnenkomende vriend de rol van oom te laten spelen, heeft enorme gevolgen…
Foto’s van de uitvoeringen
Recensie
Gave voorstelling Marvilde-toneel
(van onze correspondent)
VELDHOVEN – Het Marvilde-toneel uit Meerveldhoven, dat volgend jaar vijftig jaar bestaat, bracht gisteravond in De Schalm de eerste van een drietal voorstellingen van de klucht in drie bedrijven “Mag ik U voorstellen”. Dat gebeurde voor een uitverkocht huis en ook vanavond en zaterdagavond zal er waarschijnlijk geen plaats onbezet zijn in De Schalm. De regie was in handen van Tony van Rooij.
Marvilde-toneel is zijn traditie om het publiek kluchtig en luchtig toneel voor te schotelen ook nu weer trouw gebleven. Het is een prijzenswaardige traditie, want elk jaar beleeft het publiek er bijzonder veel genoegen aan. Zo was het ook weer gisteravond. Er is enorm gelachen om de vele verwikkelingen en koddige situaties die in “Mag ik U voorstellen” overvloedig aanwezig waren.
In een fraai decor wachtte de familie Blayne op de komst van een oom, een oliemagnaat uit Amerika. Hoogspanning, zeker als er een telegram komt dat het bezoek niet door gaat. Toch moet, omwille van familie en kennissen, de catastrofe voorkomen worden en er wordt een suikeroom gecreëerd met alle gevolgen vandien. En als dan tenslotte de echte oom toch op de proppen komt, laat zich het einde alleen maar raden.
Zowel de oude kern als de nieuwkomers in de Marvildegroep deden het bijzonder goed. Een extra vermelding verdient toch Tiny de Brouwer die eerst als militair en later als de gecreëerde suikeroom een geweldige creatie op de planken zette. De groep werd aan het einde beloond met bloemen en een langdurig applaus.