Tekst /
Regie / Tony van Rooij

Rolverdeling

Verhaal

Een zeer gierig echtpaar, de kapper en zijn vrouw Knijpschaar, draaien elk dubbeltje wel tien keer om voordat ze het uitgeven en hun inwonende nichtje Annemieke en hun knecht Bas krijgen nauwelijks wat te eten. ’s Avonds tellen ze hun centen, die ze in een oude kous bewaren en zelfs een oude, arme buurvrouw hoeft bij deze gierige mensen nergens op te rekenen. Ook de rijke boer Blaar komt er bij Knijpschaar slecht af.

Wanneer Knijpschaar hoort dat tovenaar Hopokus een geldmolen heeft waar je zelf geld mee kan maken, worden er listige plannetjes gesmeed. Zij worden hierbij geholpen door de zigeunerin Arabella. Maar Bas, de knecht, is er ook nog. Hij heeft alles afgeluisterd en Van Knuppelen, de veldwachter, komt tenslotte goed van pas!

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Marvilde Toneel oogst veel succes

De Veldhovense Toneelvereniging Marvilde die op woensdag 14 april voor het eerst in haar geschiedenis een kindervoorstelling in De Schalm verzorgde, heeft met het spel “De Geldmolen” de Veldhovense jeugd een aangename middag bezorgd.

Ook al viel de belangstelling van de kinderen wat tegen, de spelers van Marvilde wisten de matig opgekomen jeugd enkele uren gezellig bezig te houden.

Regisseur Tony van Rooij had van dit spel een acceptabel geheel gemaakt en de spelers van Marvilde brachten de hen toebedeelde rollen zonder uitzondering goed.

Mede gezien dat in dit kinderstuk Marvilde met zes debutanten op de planken kwam die alle bijzonder goed voldaan hebben is komen vast te staan dat Marvilde niet bang hoeft te zijn voor de toekomst en dat zij met een gerust hart het 50-jarig jubileum dat in 1983 voor de deur staat, kan gaan voorbereiden.