Tekst /
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

Een extravagante barones en een verstrooide baron wonen op een klein landgoed en hebben reeds een kok met keukenmeisjes in dienst, een aparte butler, een nuffige secretaresse en een niet op te voeden tuinmeisje. Toch zoekt de barones nog een echtpaar voor tuin- en keukenwerk.

Maar ondanks de zeer aantrekkelijke advertentie komt geen enkel echtpaar zich aanbieden. Wel komen, elk apart, Jan Van Klaveren en Fien Van Staveren solliciteren. Krijgen zij een job, of blijven ze aan de dop?

De barones is natuurlijk ook zeer kunstminnend en koopt alles wat met Napoleon te maken heeft. Vandaag wordt het levensgrote beeld van haar idool geleverd en nog voor het op de sokkel staat, wordt het al beschadigd. Er moet vlug een tijdelijke oplossing gevonden worden zodat niemand iets van het ongelukje merkt…

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Marvilde verzorgt een beeld van een voorstelling

(Door Hans van den Heuvel)

Een beeld van een voorstelling, gisteravond in gemeenschapshuis De Schalm in Veldhoven. Het stuk “Een beeld van een man” staat bekend als een redelijk verhaal, met best komische scènes. Maar dan moet je er wel zelf iets van maken. En dat deed Marvilde gisteravond.

Tegen een bijna professioneel decor werden zowel de grote als de kleine rollen met verve op de planken gezet. Dat er hier en daar eens een schoonheidsfoutje te noteren viel (even iemand zijn tekst kwijt, of doorspelen terwijl het publiek nog volop lacht), werd daarbij graag voor lief genomen. De algehele indruk was bijzonder positief.

Zonder de rest van de spelers tekort te doen, Antoon Adams ontpopte zich als de lieveling van het publiek. Hoe hij zich van zijn moeilijke taak als Napoleon kweet, was werkelijk schitterend. Verder deden butler Tiny de Brouwer en baron Tiny Timmers het uitstekend. Annie Jaspers maakte een barones, die niemand graag als tante zou hebben. Maar dat was uiteraard de bedoeling.

En dan de jonge Anja Tops. Typerend voor de situatie binnen het amateurtoneel, dat juist zij de tuinjongen moest spelen. Het is hier al vaker betoogd: het amateurtoneel schrikt mannen, vooral de jongere, kennelijk af. Jammer, en nergens voor nodig trouwens ook.

Marvilde intussen hoeft niet langer te twijfelen of er nog een extra opvoering moet komen. Die van vanavond is al bijna uitverkocht en het gebodene is van dien aard, dat het een volgende keer ook wel snor zal zitten.