Tekst / Hans van Wijngaarden
Regie / Tony van Rooij

Rolverdeling

Verhaal

Karel Vogelsang heeft een prijs gewonnen in een Oosterse loterij. Hij weet echter niet wat hij heeft gewonnen. Nu ja, de prijs is bekend: “Drie maanden verzorging”. Maar wat zegt dat? Zelfs de meest fantastische veronderstellingen vallen in het niet bij de werkelijkheid. Het betekent inderdaad drie maanden verzorging… door Esmeralda, een Oosterse schoonheid uit het gevolg van Sheik Adir Ben Yoessof.

Maar niet iedereen in huize Vogelsang is even gelukkig. Uiteraard de mannen pro, de vrouwen contra. Wie ook wel eens wil weten wat die “verzorging” eigenlijk inhoudt, is Karels hooghartige verloofde. Esmeralda’s aanwezigheid is dus de oorzaak van veel onenigheid en dan verschijnt tenslotte ook nog de Sjeik in hoogst eigen persoon ten tonele, die controleren wil of alles wel naar ieders tevredenheid verloopt…

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Marvilde Toneel met kostelijk blijspel

“Met complimenten van de Sjeik”, het blijspel van Hans van Wijngaarden onder regie van Tony van Rooij dat Marvilde Toneel vorige week donderdag en vrijdag op de planken zette, heeft bij het talrijke publiek de nodige lachsalvo’s kunnen verwekken en dat alleen al was een teken dat het bijzonder goed in de smaak is gevallen.

Het zal je overkomen dat je, zoals student Karel Vogelsang, zeer knap vertolkt door Marc Engel, een prijs gewonnen hebt in een Oosterse loterij. En die prijs was niet mis, drie maanden volledige verzorging door een Oosterse schoonheid, vertolkt door Desiree van Dartel die de rol zo speelt dat men waande echt met een Oosterse schoonheid te doen te hebben. De verwikkelingen komen als de Oosterse schoonheid is gearriveerd in huize Vogelsang. Papa Vogelsang (die er meer van weet) is er volledig mee akkoord. Hij (Antoon Adams) zorgt regelmatig voor de nodige hilariteit in de zaal en dat is deze acteur wel toevertrouwd. Tante Jenny (Maria Platenburg) en Linda, de verloofde van Karel, gespeeld door Corry van Vlokhoven (jammer genoeg niet altijd even goed verstaanbaar) zijn er fel tegen en met de komst van de “Sjeik” tonen ze pas hun ware aard. Dochter Elly, vlot op de planken gezet door Anja Tops en de huishoudster en de tuinman maken het hele gedoe nog wat ingewikkelder. Het hele gebeuren en de ontknoping hebben het bijzonder enthousiaste publiek danig geamuseerd. Marvilde Toneel heeft zich van zijn beste kant laten zien.