Tekst /
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

Meneer Hermans wordt de directeur van een groot internationaal bedrijf. Voor zijn definitieve benoeming komt de directeur-generaal Zijl van Beekbergen hoogstpersoonlijk uit Parijs over. De directeur-generaal komt ook met zijn secretaresse maar hij is niet de enige meneer Zijl van Beekbergen die er komt. Er komen nog twee heren die Zijl van Beekbergen heten en die vergezeld zijn van hun secretaresses.

Wat is er aan de hand? Wie is de echte Zijl? Tot overmaat van ramp heeft Ma, die nergens een hulp in de huishouding kon krijgen, een gastarbeider, een Turk aangenomen om het keukenwerk en de huishouding te doen! En “Ali” doet erg zijn best, maar… Om de ellende nog groter te maken komt Opa bepakt en gezakt binnenstappen. Hij is weggelopen uit het bejaardentehuis, omdat hij er geen zin meer in had “om tussen de kale koppen te sitte”!

Drie Zijl van Beekbergen’s, drie secretaresses en Opa… Allemaal moeten ze slapen en eten! En Ali in de keuken, wat hij allemaal staat klaar te maken!? Bij Ali vergeleken was Lucretia Borgia een fantastische kokkin, die de smakelijkste hapjes bereidde…

Huize Hermans, dat getiranniseerd wordt door Opa, die “Keessie”, z’n parkiet steeds kwijt is, lijkt bij tijd en wijle op een groot gekkenhuis!

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Groot succes voor 45-jarig Marvilde Toneel

Afgelopen donderdag- en vrijdagavond gaf het Marvilde Toneel uit Meerveldhoven weer haar jaarlijkse uitvoeringen in De Schalm. Gebracht werd het Blijspel ,,De voordeur stond open” van de auteur Max Andrea onder regie van Tony van Rooij. De publieke belangstelling was overweldigend. Op vrijdagavond bleek De Schalm zelfs te klein en het moet gezegd worden: Marvilde Toneel verdiende het. Jammer voor degenen die dit hebben gemist. Marvilde Toneel heeft bewezen dat ook amateurtoneel bijzonder boeiend kan zijn.

De keuze van het stuk bleek een schot in de bekende roos te zijn. Dit was duidelijk te merken aan de spontane reacties van het publiek. Ondanks het feit dat deze groep haar 45ste verjaardag vierde, was er van ouderdomsverschijnselen totaal geen sprake. Met uitzondering dan misschien van Opa Sommeling, een rol die door Antoon Adams op een voortreffelijke manier werd vertolkt. Ook de overige rollen werden op een leuke manier op het plankier gezet. Tiny de Brouwer speelde een zeer goede directeur “in verwachting”, terwijl Tiny Mans – als zijn echtgenote – ook haar deel in het succes had. Tiny Timmers had als Ali zeker het publiek op zijn hand. De twee heren Zijl van Beekbergen, die in de personen van Marc Engel en Ton Tops op de planken werden gezet, verdienen zeker ook een compliment. Vervolgens waren er dan nog de drie privé-secretaresses die in een zeer goede vertolking op de planken werden gezet door achtereenvolgens, Marian Senders, Silvy Verspaandonk en Lenny Verbeek. Om het geheel te complementeren was er dan nog de kraamverpleegster die in de persoon van Maria Platenburg zeker niet uit de toon viel. Dat het toneelstuk bij het publiek in de smaak viel, was na afloop duidelijk te merken gezien het langdurige applaus dat door spelers en speelsters in ontvangst mocht worden genomen. De bloemen die hen daarna werden aangeboden waren dan ook volkomen verdiend. Marvilde Toneel kan terug zien op een zeer geslaagd 45-jarig bestaan.