Tekst / Hans van Wijngaarden
Regie / Tony van Rooij

Rolverdeling

Verhaal

’s Nachts om twaalf uur gaat de telefoon en als Otto Vogel zich in het donker een weg zoekt naar het toestel, is dat de start van een serie onvoorstelbare gebeurtenissen.

Het zal je immers gebeuren dat je wordt gekozen tot “Mister-doe-het-zelf”, terwijl je twee linkerhanden hebt. Die verkiezing dankt hij dan ook alleen aan zijn fantasierijke vrouw, die, schriftelijk, hemelhoog heeft opgegeven over de kwaliteiten van haar man. En wanneer de jury laat weten zich graag nog even persoonlijk te komen overtuigen van de genoemde eigenschappen, ligt het gevolg voor de hand: Paniek!

Een nachtelijke spoedcursus levert, naast een gewonde, alleen maar het duidelijk bewijs dat Otto nooit een doe-het-zelver zal worden. Dus moet de zoon van de buurman zijn rol maar even overnemen. Maar oma is nog bij de pinken, weet zeker dat ze helemaal geen kleinzoon heeft en begint vragen te stellen…

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Leuke voorstelling van Marvilde met Mister Doe-het-zelf

“Mister doe-het-zelf”, een blijspel in drie bedrijven van Hans van Wijngaarden, gespeeld door toneelvereniging Marvilde onder regie van Tony van Rooij in De Schalm te Veldhoven op donderdag 24- en vrijdag 25 november.
(door Els Huyskens)

De Veldhovense toneelvereniging Marvilde gaf donderdagavond jongsleden voor een drukbezette zaal een goed verzorgde première-voorstelling van “Mister doe-het-zelf”, een komedie van Hans van Wijngaarden. Het verhaal gaat over Otto Vogel, een man met twee linkerhanden die voor het ongeluk geboren schijnt te zijn. Hij wordt gekozen tot mister doe-het-zelf dankzij zijn vrouw die schriftelijk hemelhoog heeft opgegeven van de bijzondere kwaliteiten en handigheid van haar echtgenoot. De jury wil echter alvorens de hoofdprijs toe te kennen zichzelf persoonlijk overtuigen. De familie Vogel besluit dan in overleg met de buren dat de zoon van de buurman Otto’s plaats in zal nemen. Na allerlei dolle en benarde situaties komt alles uit, maar krijgt Otto toch een prijs als grootste brokkenmaker van het jaar.