Tekst / Ronald Miller
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

Op een avond wordt Joe Pearce vlak voor zijn eigen huis door een auto aangereden. De dader rijdt door en laat Joe levensgevaarlijk gewond liggen. Allen die op een of andere wijze er bij betrokken raken, ondergaan deze tragische gebeurtenis en de hieruit voortvloeiende gevolgen voor het gezin van Joe op hun eigen manier, soms met diepe innerlijke conflicten.

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Geslaagde uitvoering Marvilde

(Door F. van Hout)

VELDHOVEN, 17 nov. – “Marvilde” bewees donderdag- en vrijdagavond in “De Schalm” in Veldhoven hoe zeer amateur-toneel vermag te onderhouden en te boeien. Deze jubilerende vereniging had het zich met Ronald Millar’s “Bekentenis” niet gemakkelijk gemaakt. Alleen al het feit dat het spel gaaf werd overgebracht, mag worden gehonoreerd met de kwalifikatie: “geslaagde uitvoering”.

De verwachting dat de keuze van “Bekentenis” door Marvilde te ambitieus zou blijken, werd dankzij regie en vertolking, niet waar gemaakt. Docente-improvisaties, Ria Grootendorst, bereid gevonden voor deze gelegenheid de gastregie te voeren, had uit het beschikbaar spelersmateriaal een alleszins acceptabel geheel weten te vormen.

Bij de hoofdrollen was Veja Braam haar rol van Jill Manning goed meester en ze acteerde boeiend. Tony van Rooij bracht de moed op om een zware rol te vertolken die, duidelijk niet op zijn persoonlijkheid betrokken, hem toch toestond de figuur van James Manning voor het publiek technisch duidelijk voor te stellen. Cees Tops (Bill Bule) mag wat zelfverzekerder voor de dag komen.

Dat de souplesse die “Bekentenis”, zeker van de hoofdfiguren vraagt, niet volledig excelleerde, is bij amateurtoneel begrijpelijk.

“Bekentenis”, in welk stuk overigens het zesde tafereel achterwege mag blijven omdat het de voorafgaande, goed afsluitende “ontlading” ontkracht, werd in Veldhoven goed gepresenteerd. Samengevat is een compliment aan regie en acteurs dan ook zonder twijfel op zijn plaats.