Tekst /
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

Het gaat niet goed met Egbert Mezendaal. Zijn zaak in sport- en kampeerartikelen wacht een dreigend faillissement. Wanneer daarbij nog een vergeten dochter haar komst aankondigt zijn de problemen niet meer te overzien.

Is deze dochter het resultaat van een slippertje tijdens Egberts jeugdjaren in Parijs? Hoe zullen zijn vrouw en vooral zijn argwanende schoonmoeder reageren?

Arnold Botermans, compagnon van Egbert, ruikt winst voor de zaak. Of speelt de liefde ook een rol? En duiken er twéé mode ontwerpsters op met dezelfde naam; Nina Bleeker. En hoe ervaren Lien en Bart, het kantoorpersoneel, de gang van zaken?

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Leuke voorstelling Marvilde Toneel

VELDHOVEN, 23 nov. – Een lekker bezette zaal, een gezellig vrolijk stuk en amateurtoneelspelers die het voortreffelijk deden. Een cocktail van deze drie gegevens en het resultaat is leuk en een plezierige voorstelling die vrijdagavond door Marvilde Toneel in De Schalm in Veldhoven werd gegeven van Miek Sprendels “De Vergeten Dochter”. Het zal wel niet alle dagen voorkomen dat een man zijn aangenomen dochter vergeet, maar als dat gebeurt geeft het gekke en onwaarschijnlijke complicaties.

Hierop bouwde Miek Sprendel het stuk dat na allerlei vergissingen, misverstanden, wantrouwen en onmogelijke toestanden toch een happy end krijgt. Ook de toeschouwers (bijna een volle zaal) voelden zich op het eind happy want Marvilde had er een zeer aanvaardbare, bijzondere prettige voorstelling van gemaakt die geen of bijzonder weinig zwakke gedeelten vertoonde.

Ook bij de acteurs niemand die storend uit de toon viel. Alleen kwamen de teksten niet voldoende door naar het publiek, waardoor zo nu en dan wel eens iets verloren ging en dat was erg jammer. Overigens niets dan lof voor deze uitvoering van Marvilde Toneel, dat de laatste twee seizoenen wel op aanmerkelijk hoger plan is gekomen.

Als men de kans krijgt Marvilde met dit stuk nog eens te gaan zien, mag men deze kans zeker niet voorbij laten gaan.