Tekst / Stephens / Linton
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

Jacques Gay en vrouwtje Lieve betrekken een gezellig huisje op de buiten. Zij zijn nog niet zolang getrouwd en daarom komt er ’s zomers nogal wat familie over de vloer. Vooral broer Willy is niet uit het huis weg te slaan. Waarom? Dit kunnen we best aan het kamermeisje Elly vragen.

Het stuk speelt zich af op een dag als zowat heel de familie op bezoek komt: zus Irma, schoonvader inclusief schoonmoeder. Er worden gewoontegetrouw cadeautjes in ontvangst genomen. Maar hoe moet dat nu als er bepaalde personen hun piano kwijt willen? Hierdoor ontstaan er heel wat benarde situaties. Het blijft zelfs geen familiekwestie meer want al gauw zorgen een veearts, een actrice en zelfs een detective nog voor een beetje herrie!

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Marvilde én publiek tevreden over toneeluitvoering

VELDHOVEN, 15 nov. – Toneelvereniging “Marvilde” uit Meerveldhoven kan bijzonder tevreden zijn over de publieke belangstelling die zij ondervond bij haar jaarlijkse toneeluitvoering vrijdagavond in De Schalm. Het publiek kan tevreden zijn over de prestatie die toneelgroep “Marvilde” heeft geleverd.

“Een huis vol herrie”, een klucht van Stephens en Linton is een zeer aanvaardbare voorstelling geworden waarvan het publiek erg heeft genoten, omdat het stuk de aanwezigen goed aansprak en tevens op een enkele rol na behoorlijk werd gebracht.

“Marvilde” heeft sinds vorig jaar veel aan kracht gewonnen. In alle onderdelen, daarbij ook inbegrepen het decor, was de voorstelling goed verzorgd. Natuurlijk waren er nog aanwijsbare fouten, zoals van sommigen de dictie, van anderen weer de mimiek, maar over het algemeen is er bijzonder grote voorruitgang te constateren. Daar kan én Marvilde én het publiek verheugd om zijn. Van enkele geboren toneelspelers onder de leden zijn met kleine regie-aanwijzigen goede krachten te maken.