Tekst /
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

In dit spel van vreugdevolle en verdrietige gebeurtenissen van alledag, komen wij in contact met mensen, zoals dagelijks honderden aan ons voorbijgaan. Een vader met zijn actentas, een moeder met haar boodschappenmand en kinderen met kauwgum, veelkleurige knikkers en tollen. In elk van die mensenkinderen leven problemen en zorgen, liefde en hoop. Vaak niet eens belangrijk en soms doodgewoon.

Maar voor velen kan onder bepaalde omstandigheden dit zo weinig belangrijke en doodgewone van enorme waarde en betekenis worden evenals b.v. de foto van moeder voor een jongen overzee of als een sigaret voor een mens achter prikkeldraad.

Met grote liefde voor de mensen in hun grootheid en ook gebreken, leidt Dearsley ons de woonkamer binnen van de familie Hapgood te Streatham, van waaruit vader en moeder Hapgood hun veelal wispelturige kinderen de wereld in zien vliegen. Voor de moeder geeft dit vaak grote strijd: haar liefde tot de kinderen maakt het haar moeilijk ze los te laten. Ze heeft er vier: de levenslustige Myra, de flegmatieke Tea, de robuste Arthur en de lieftallige Phyllis, die er allen een eigen levensovertuiging op na houden.

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

SPROET WAS WEER GOED…!

Marvilde-toneel heeft zondag met de opvoering van “Vogel, vlieg de wereld in” in het patronaat te Meerveldhoven niet alleen ’t toneelseizoen in Veldhoven geopend maar ook zeer goed geopend. Het ligt voor de hand, dat er ook zwakkere plekken aan te wijzen zijn; het is en blijft tenslotte amateurisme. Maar over het geheel genomen mag worden gesteld dat het een zeer verzorgde uitvoering is geworden, waarbij de toeschouwers – het hadden er meer kunnen zijn – een genotvolle avond hebben beleefd. Zeiden we reeds dat er ook zwakkere gedeelten waren, we zijn niet van plan hierop zout te gaan strooien; ook waren er hoogtepunten en dat waren voornamelijk die tonelen, waarbij de zgn. Sproet (Tiny de Brouwer) en de jongste dochter van het gezin Hapwood (Roos Verhoef), de aandacht voor zich op eisten. ’t Was werkelijk kostelijk om te zien hoe die twee hun rol brachten en ’t mag gerust gezegd dat ze wel een ietsje boven de rest van het gezelschap uitstaken. A.s. zondag kunnen de toneelliefhebbers van Wintelre van dit goede toneel gaan genieten.