Tekst / Piet Mossinkoff
Regie /

Rolverdeling

Verhaal

De jonge Tony woont met zijn tante in één huis, zijn ouders zijn al overleden. Hij is verloofd met Virginia, een meisje dat het wel een beetje hoog in haar bol heeft. Daarbij wordt zij nog aangemoedigd door haar moeder en haar “luie” broer. Tijdens een vakantie is Tony door een oude visser gewond uit het water gered en weer opgelapt. Hij heeft toen gezegd: “Tot wederdienst bereid”, niet wetende welke gevolgen deze uitspraak zou hebben.

Op een goede dag krijgt hij de opvoeding van een kind in zijn schoenen geschoven en met mensen te maken die van verwaandheid naast hun schoenen lopen. Hij zal het allemaal oplossen, maar voordat het zover is, zijn er heel wat spanningen en emoties voorbij getrokken.

Foto’s van de uitvoeringen

Recensie

Marvilde speelde toneel

Toneelvereniging Marvilde te Meerveldhoven heeft bewezen dat het voor amateurs, na ernstige studie en repetitie, mogelijk is betere toneelstukken met succes op te voeren. Het niet eenvoudige blijspel “Tot wederdienst bereid” van Piet Mossinkoff werd zondagavond voor een geheel bezette zaal in `t paronaat te Meerveldhoven gebracht. De optredenden bleken hun teksten goed te hebben ingestudeerd zodat hierin practisch geen hiaten voorkwamen. Het publiek, waaronder veel jongelui, genoot kennelijk van het spel, hetgeen het dan ook beloonde met een hartelijk applaus. Aan het slot van de avond bood de voorzitter van Marvilde de speelsters een bloemruiker aan. Hij dankte het publiek voor het aandachtig gehoor en gul applaus. Spreker meende hierin te zien dat Marvilde op de goede weg was en betrok in het succes der vereniging ook de regisseur de heer R. Verschoore die de leider en animator van de spelers en speelsters is. De decors van de heer Theo Gijsbers  waren goed verzorgd. Het is de bedoeling dit blijspel ook in de diverse kerkdorpen van Veldhoven en ook elders te brengen.

Goed toneel in Veldhoven

VELDHOVEN, 8 okt. – De Veldhovense toneelgroep “Marvilde” heeft zondagavond veel succes geoogst met haar uitvoering van het blijspel “Tot wederdienst bereid” van Piet Mossinkoff. De zaal was vol met toeschouwers, die met een lach dit blijspel volgden. De regie was in handen van de heer R. Verschoore. Duidelijk merkbaar was, dat hier ernstig gewerkt is om een verantwoorde presentatie te bereiken. De spelers waren rolvast. “Marvilde” kan terug zien op een geslaagde uitvoering, die zeker om herhaling vraagt.