Wie een avondje lekker ouderwets wil lachen moet beslist de voorstelling ‘Alles uit… Behalve het licht’ bezoeken van Marvilde Toneel. Te zien in De Schalm op vrijdag 18 en zaterdag 19 november.

VELDHOVEN – In deze doldwaze klucht is alles te verwachten van wat een klucht een klucht maakt. Een deurenstuk waarop de spelers elkaar op een haar na kruisen. Tel daarbij de nodige versprekingen en hilariteit op en lachsalvo’s zijn gegarandeerd.

Voorstelling
Met deze voorstelling grijpt Marvilde Toneel de gelegenheid aan om haar nieuwe regisseur voor te stellen, te weten Wilma Stofmeel. Ze is een oude bekende en heeft een kleine 20 jaar geleden 2 producties geregisseerd. “Toen ik werd benaderd hoefde ik niet lang na te denken om deze functie op me te nemen”, zegt Stofmeel. Ze heeft haar sporen meer dan verdient in de theaterwereld. “Eerst met regisseren van kinder- en jongeren in Waalre. Ik heb diverse opleidingen gevolgd en cursussen gegeven. Daarnaast begeleidde ik de dansgroep Butterfly. Heel divers maar enorm leuk om te doen.”

Alles uit…
In deze doldwaze klucht wordt Arnold Krab tot het uiterste getergd door zijn compagnon Hilbert Bodega. Dezemede-eigenaar van Modehuis Bodega-Bodega & Krab, heeft al menig hart van zijn vrouwelijk personeel gebroken. Hilbert heeft nu zijn zinnen gezet op een wilde nacht met de mooie Janine de Beukelaar, maar… Alles gaat fout wat maar fout kan gaan. Compagnon Krap doet zijn best om te redden wat er te redden valt, maar is niet tegen de problemen opgewassen. Dan krijgt het verhaal een verrassende wending.
Stofmeel: “Een stuk met veel vaart, verrassende situaties maar nergens platvloers. Heerlijk genieten van een ontspannen avond vol humor. Lachen gegarandeerd.”

Carin de Laat
Carin de Laat zegt dat Stofmeel goed bij de groep past. “Ze heeft haar eigen inbreng, deelt haar kennis en stelt zich open. Ze vindt het belangrijk te regisseren vanuit ons, de spelersgroep. Ze weet hoe het moet, maar staat open om ook andere manieren te proberen. Daarmee haalt ze het beste uit ons.”
Lachend: “Maar vergis je niet hoor, ook al laat ze ons vrij zij bepaalt! We hebben een goede keuze gemaakt met haar als regisseur.”

Uitvoering in Theater de Schalm op vrijdag 18 en zaterdag 19 november, aanvang 20.15 uur. Kaartjes via marvildetoneel.nl

FOTO: Bert Jansen