Foto: Theo van Sambeek

Marvilde Toneel staat vrijdag 9 november en zaterdag 10 november in De Schalm met Kuuroord Fontina. Aanvang 20.15

VELDHOVEN – “We hebben dit jaar gekozen voor een komedie waar jong en oud van zullen genieten,” zegt regisseur Jeannet Harpe. “Het is een heel herkenbaar verhaal.” Kuuroord Fontina van Fons en Tina verkeert in financiële nood. Geld rekeningen te betalen is er niet; het personeel is naar huis gestuurd. “En op dat moment komt Koningin Máxima om een paar kilootjes af te vallen. Natuurlijk willen Fons en Tina haar in de watten leggen. Met een tevreden Máxima kan het kuuroord aanzien stijgen waardoor nieuwe klanten ook naar Fontina willen komen. Kassa dus!” Natuurlijk gaat het niet zo eenvoudig gedacht. “De concurrentie hoort ervan en is erop uit om het verblijf van Máxima op een catastrofe te laten uitlopen. Geen middel geschuwd.”

Grote inspanning

Jeannet Harpe heeft met Kuuroord Fontina zichzelf en de spelers uitgedaagd. “Het is een kuuroord met massages, modderbaden, fitness en sauna. De meeste verwikkelingen spelen zich in een van deze onderdelen af. Maar hoe breng je bijvoorbeeld de humor in bij een massage. Samen met het decor zijn we daar heel goed geslaagd, samen met de handelingen en de timing, wat een grote inspanning vraagt van onze spelers.”

“DE TIMING MOET PERFECT ZIJN’

Regisseur Harpe heeft zondes van het leven ingepast in de komedie. Hoogmoed, jaloezie, boosheid, vraatzucht, wellust, hebzucht en lusteloosheid. kun je heel mooi mee spelen in allerlei verwikkelingen. Van pikante kiekjes van de koningin tot de boel in het honderd laten Wellust, afgunst en wraak spreken voor zich, voor iedereen herkenbaar en vooral komisch.”

Online

Om Kuuroord Fontina kracht bij te zetten heeft Marvilde Toneel een trailer gemaakt die via de site en de Facebookpagina “Deze is opgenomen bij Contour Care. Binnenkort verschijnt de 2e trailer online. Je kunt dus al een klein beetje de sfeer en humor proeven.”

Marvilde toneel beschikt over een aantal zeer goede spelers. Harpe weet ze uit te dagen en het beste uit zich naar boven te “Alles moet kloppen, op de juiste manier gezegd worden. De timing moet perfect zijn. Met Kuuroord Fontina is dat zeer zeker gelukt.”

door: Hannie Bettgens

Kaarten zijn te bestellen via de site van De Schalm en Marvilde Toneel.

www.deschalm.com
www.marvildetoneel.nl