Het kan weer! En Marvilde Toneel heeft er zin in en het publiek zal dat weten! Ze spelen De Gelaarsde Poes, een wervelende voorstelling voor zowel jong als oud, bekend van het Ro Theater. Met veel spelplezier en humor brengen de Marvildespelers dit spektakelstuk vol komische verwikkelingen, sluwe streken en grappige details.

VELDHOVEN – Hier en daar buiten de lijntjes, en af en toe een pikkeltje pikant, wordt er de draak gestoken met het leven an het hof, opvoeding, machtsvertoon en nog veel meer. Zo wordt de antiheld James Blond door P op pad gestuurd om een prinses te beschermen tegen een hongerige reus, en wil de koning diezelfde prinses uithuwelijken aan een rijke magnaat. Ondertussen gaat een boerenzoon op pad met zijn trouwe huisdier…

Spektakel

Met een cast van 13 spelers, 7 kinderen en 17 decorwisselingen pakt Marvilde Toneel uit. Het publiek wordt meegenomen van kneuterige en hartverwarmende tafereeltjes naar strenge etiquette aan het hof, pret op de kermis en een nachtclub. Met veel spel, zang en dans wordt het sprookje van vroeger weer actueel cn blijft het boeien tot het eind. Trouwt Jaap, de molenaarszoon, met de prinses? Kan James Blond de prinses beschermen? Wordt er getongzoend?

Actueel

Nu de kranten vol staan over de held James Bond, komt Marvilde met de tegenheld, James Blond. James Blond wordt door P op pad gestuurd om een prinses tegen een reus te beschermen. Q heeft daar de benodigde gadgets voor. Een succes kan dus niet uitblijven…

De Gelaarsde Poes is ook de nadrukkelijke zoektocht naar het zichzelf zijn, en zich niet anders moeten of willen voordoen dan je bent. In een wereld vol onzekerheid en verdeeldheid is het fijn om te weten dat een lang en gelukkig einde begint bij jezelf.

Regie

Na 11 jaar als regisseur verbonden te zin aan Marvilde Toneel, geeft Jeannet Harpe nu het stokje over aan Wilma Stofmeel. Zij neemt het volgend seizoen de regie in handen. Harpe: “We zijn heel blij dat we juist voor dit jaar weer zo’n vrolijk toneelstuk hebben gekozen. Het zit vol met ludieke taferelen en actuele thema’s. Deze worden luchtig en komisch in een rap tempo en met veel passie tot leven gebracht. Dat is de kracht van Marvilde Toneel. Het wordt een avond on lekker te genieten!”

Theater de Schalm, 5 en 6 november, aanvang ••••• uur. Kaarten à Euro 13.50 zijn te bestellen via de website van Theater de Schalm.