Zin in een avondje lachen? Schuif dan aan op vrijdag 5 en zaterdag 6 november in Theater de Schalm. Marvilde Toneel laat het publiek dan genieten van De Gelaarsde Poes.

VELDHOVEN – De Gelaarsde Poes staat vorig jaar al op het programma. Helaas door Corona en de destijds geldende maatregelen kan de voorstelling in die tijd niet doorgaan. “Dit jaar ziet het er naar uit dat de voorstellingen door kunnen gaan”, zegt Mario Gubbels. Hij vertolkt de rol van James Blond in De Gelaarsde Poes; een verhaal met humor en laat zich het best omschrijven als een sprookje met een knipoog. “Alle karakters zijn persiflages op het originele karakter. Mijn rol als James Blond is, zoals de naam al doet vermoeden, een persiflage op James Bond, 007. Ik ben in die rol alles wat de echte James niet is. Een machoman, stoer, de situatie volledig onder controle hebben”, zo weet Gubbels. Dit lijdt tot hilarische situaties met verrassende wendingen.

Opeenvolging

De Gelaarsde Poes vertelt het verhaal van Molenaarszoon Jaap, ze trekken samen de wijde wereld in. Op hetzelfde moment gaat prinses Wendy op zoek naar een stoere jongen om eens lekker mee te zoenen. Ze ontmoet Jaap en wordt op slag verliefd. Ook bij Jaap is de vonk overgeslagen en Poes probeert hem als huwelijkskandidaat aan het hof te krijgen. De reus in het verhaal heeft zin in een lekker stukje prinsessenvlees en wil haar als lekkernij voor zijn verjaardag. “Dus wordt James Blond ingeschakeld om de prinses te beschermen. Maar die heeft weinig zin om te fungeren als kinderoppas. Als hij de prinses ziet blijkt ze een mooie jonge vrouw te zijn.” Wat daarna volgt is een opeenvolging van lachwekkende, ontroerende en hilarische situaties.

Uitgedaagd

Regisseur Jeanet Harpe daagt haar spelers wederom uit het beste uit zichzelf te halen. “Dat kan ze als geen ander, ze weet mensen in hun kracht te zetten. Dankzij Jeanet laten we wederom 2 prachtige voorstellingen zien.”

Kaarten voor De Gelaarsde Poes kosten 13.50 euro per persoon. De voorstellingen zijn vrijdag 5 november 20.15 uur en zaterdag 6 november 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via theater De Schalm

Tekst: Hannie Bettgens